Blog

BETT 2016 - fokus på livslang læring?

Vi er netop hjemvendt fra en fantastisk inspirerende tur til BETT 2016 i London

Messehallerne var propfyldte med innovative løsninger til eleverne. Med fantasifulde universer, hightech løsninger til klasseværelset, teknologiske forlængelser af menneskekroppen som touch-penne og robotter stod små og store virksomheder side om side.

Desværre var der ikke mange, som havde fokus på forbedring af læsefærdigheder. Umiddelbart kunne det jo tolkes positivt for BookBites, men vi bliver faktisk lidt kede af det. For med en overrepræsentation af skabe og aflåsningsmekanismer til iPads, på sikkerhedssystemer og på systematisering af undervisning - hvordan skal flere så komme til at læse mere?

Men London bød også på oplevelser uden for messehallerne – og her blev vores mission i den grad styrket. Vi var blandt andet på besøg på Elm Park Primary School, der - på tværs (og på trods) af enorm social forskellighed - formår at give alle en motiverende, indholdsrig og så vidt muligt en ligeværdig skoledag - hver dag. Det var en rørende oplevelse at se så engagerede lærere gøre en imponerende indsats for både velfungerende skolebørn såvel som børn med Downs syndrom, autisme osv. i samme klasse.

Hvis et barn kommer sulten i skole, fordi forældrene ikke er stået op, og køleskabet er gabende tomt, finder vi noget morgenmad til ham. For uden mad i maven er han jo ikke parat til at lære! 

Inspirerende oplevelser som denne styrker vores motivation for at gøre en forskel. Vi er ikke i tvivl om, at gode læsefærdigheder kan være med til at reducere situationer som disse, så forældre ikke sidder fast i arbejdsløshed og manglende mod på livet - så deres 7-årige børn ikke skal stå op alene og gå sultne i skole - så børnene får forudsætningerne for at tage en ungdomsuddannelse - og får et beriget liv!

Vi arbejder på højtryk for at udvikle verdens mest avancerede læseredskab – og hvem ved – måske kan man møde BookBites næste år på BETT 2017?

Læs mere om BETT på: bettshow.com