Blog

De allervigtigste: Eleverne - Hvordan kan vi være sikre på, at vi gør en forskel?

 

Vi udvikler et digitalt læseredskab, som alle skal kunne tage i brug. Det skal gøre en forskel, når det kommer ud mellem hænderne på brugerne. Derfor har eleverne på to skoler i Aarhus Kommune været med til at gøre os klogere på BookBites som design og koncept. For os er det nemlig fuldstændig indlysende, at vi skal have en tæt kontakt til vores slutbrugere – eleverne i grundskolen.


I sidste uge var vi ude at brugerteste BookBites’ design og koncept. Vi pakkede tasken med opgavehæfter, tuscher og iPads og tog til Ellevangskolen i det nordlige Aarhus og til Søndervangskolen i syd. Formålet med dagene på skolerne var at blive klogere på, hvordan eleverne afkoder og forstår vores design. For at få den bedst mulige forståelse for udviklingen over klassetrin, generelle læsefærdigheder og interesser testede vi på alle klassetrin fra første til niende klasse.

Vi søger hele tiden at blive klogere på, hvilken målgruppe vi har med at gøre. Vi skaber BookBites ud fra de inputs, vi løbende har fået fra lærere og andre fagfolk, på baggrund af den solide erfaring med interfaces, data og design, der ligger til grund for teamet bag BookBites. Med testen på skolerne har vi ønsket at præsentere slutbrugerne for vores produkt. Vi satte derfor fokus på, hvordan forskellige klassetrin reagerer på invitationen til at deltage i BookBites’ univers, hvordan kompetencer udvikles gennem skolegangen og hvordan elevernes nuværende læsevaner ser ud.

Målet med BookBites er at skabe et koncept og design, der fanger læselysten på alle klassetrin. Det var derfor bl.a. interessant at finde ud af, hvordan eleverne på mellemtrinet er utrolig motiverede for at læse, at anbefalingerne om at læse 20-30 minutter om dagen efterleves i mange klasser, at andre aktiviteter sætter en stopper for læselysten for mange elever i udskolingen og at der i indskolingen er fokus på at knække læsekoden.

Besøgene på skolerne bekræftede os i, at elever på alle klassetrin kan forstå den måde, hvorpå vi giver dem indsigt i deres egen progression af læsefærdigheder og at måden, hvorpå vi motiverer dem til at læse mere virker i praksis. Der er ingen tvivl om, at BookBites kommer til at gøre en forskel i den danske grundskole. Og vigtigst af alt: Eleverne er klar til at blive motiveret!

Thumbs_BookBites

Vi elsker at blive beriget med ny viden, og det har været lærerigt at få feedback fra eleverne og lærerne på skolen, der både bekræfter og afkræfter tankerne hjemmefra.

Denne gang siger vi tak til eleverne på Søndervangskolen og på Ellevangskolen i Aarhus Kommune. Med hjælp fra jer kan vi nu implementere ny værdifuld viden i vores videre arbejde med at få endnu flere til at læse mere.

Vi glæder os allerede til at skulle ud i felten næste gang. Måske kommer vi forbi din skole?

Du er altid velkommen til at sende en mail med spørgsmål og kommentarer til join@bookbites.com

Ellevangskolen_BookBites

 Sondervangskolen_BookBites