Blog

De første skoler er i gang med BookBites

I foråret testede vi BookBites på skoler rundt om i landet, men nu er de første skoler for alvor i gang efter lanceringen af BookBites i AppStore. Læs med videre om implementeringen af BookBites på to forskellige skoler.

I Sdr. Felding læser de derudaf

På en efterskole i Vestjylland knokler eleverne for at blive bedre læsere. I august måned startede 106 forventningsfulde elever på Sdr. Feldings Efterskole. Fælles for eleverne er, at de har brug for ekstra hjælp til at læse og skrive, og derfor har skolen netop valgt BookBites til at styrke læsningen.

Sdr. Felding er den første efterskole, der giver elever og lærere mulighed for at bruge BookBites som deres nye digitale skolebibliotek og læseredskab. Laila Czank, der er teamkoordinator for 9. klasse på skolen, fortæller få dage efter opstarten:

“Eleverne har taget rigtig godt imod BookBites. På efterskolen arbejder vi udelukkende på iPads, og her er appen et lækkert materiale at åbne op. Det er overskueligt og indbydende, og der er noget for alle niveauer med muligheden for at søge på lix - og på den måde være ret præcis i sin søgning. Ikke mindst det, at bøgerne er opdelt i overskuelige bidder er noget, der tiltaler eleverne. Vi glæder os meget til det videre arbejde i BookBites, og til at udforske systemet endnu mere.”

BookBites_Elever_3delt_1200x628

Ellevangskolen i Aarhus

På en folkeskole i Aarhus har de også taget fordelene ved den digitale læsning til sig. Som den første skole i Aarhus Kommune er Ellevangskolen gået ombord i det digitale univers i BookBites. Vi testede BookBites på Ellevangskolen i foråret, men nu kan eleverne og lærerne hente BookBites direkte fra AppStore, og se hvordan vi har tilpasset og videreudviklet BookBites - blandt andet på baggrund af de input vi fik fra dem.

Skolen har nu lagt et budget til læsning i BookBites gennem vores administrationssystem, så eleverne fra 5.-9. klasse kan logge ind med deres UNI-login og finde deres yndlingsbøger blandt tusindvis af titler. Mens de læser løs, trackes deres læsehastighed og den tid de bruger på at læse, så de løbende får individuelle delmål at læse henimod, og kan se hvordan de bliver bedre til at læse. De opsamlede informationer er let tilgængelige for eleven, der til enhver tid kan følge sin egen udvikling og læsestatistik. Læreren kan også logge ind og bruge BookBites som et redskab til at målrette indsatsen med læsningen endnu mere.

Vi glæder os over, at elever og lærere rundt om i landet nu kan hente BookBites i AppStore, logge ind med UNI-login og starte deres nye læseeventyr.

BookBites_Ellevang_Skilt_1200x628

Hvad er BookBites?

Visionen med BookBites er at få flere til at læse mere. Ved at sætte fokus på den gode digitale læseoplevelse, hvor overblikket over teksten forbedres og formen gentænkes, motiverer BookBites eleverne i grundskolen til at blive i bøgernes verden.

I BookBites er tusindvis af bøger tilgængelige på tværs af forlag. Bøgerne bliver til bidder af tid, der er tilpasset den enkelte elevs læsefærdigheder. På den måde er der altid et delmål i sigte og eleven motiveres til at fortsætte sin læsning. Eleven kan følge sin egen udvikling under “Min side”, hvor al data om elevens læsning præsenteres i letaflæselige statistikker. Derudover giver BookBites læreren et præcist indblik i klassens læsefærdigheder og -mønstre.

Læs mere om BookBites

Få adgang til BookBites

Er du interesseret i at indgå en aftale med os - eller måske anmode om 30 dages gratis prøveadgang gennem din skole eller kommune?

Med prøveadgangen får du alle funktionerne i BookBites, læseprøver af alle bøger og du kan logge ind både som lærer og elev.

Kom godt i gang

Leg og læsning e-bog CTA