Blog

Få mere ud af BookBites som lærer

Læs med og find ud af hvordan du som lærer nu også kan se de tusindvis af bøger, som eleverne kan vælge imellem. Længere nede i artiklen kan du også se de nye BookBites resurser, der hjælper dig godt i gang med BookBites på jeres skole.

Opdater app’en og se det store udvalg af bøger

Vi udvikler BookBites på livet løs, og indsamler løbende kommentarer og forslag fra både elever og lærere. Nummer ét på lærernes ønskeliste har været muligheden for selv at kunne navigere og søge i det store bogudvalg, og det har vi nu fået lavet, så det er kommet med i seneste version af BookBites.

Når du logger ind i BookBites som lærer, kan du nu se det store udvalg af bøger, som eleverne kan vælge mellem. For at få adgang til den nye funktion, skal du opdatere app’en på din iPad eller iPhone til version 1.0.12, som netop er kommet i App Store. Vi udvikler også på en lignende opdatering til Android og Windows 10.

Gå direkte til App Store og opdatér BookBites:

appstore-button-green_225

Ved efterfølgende login i app’en får du nu samme introduktion som eleverne. Du vil få en fornemmelse af, hvordan det er at bruge BookBites som elev og skal derfor vælge interesser og læseniveau.

Bemærk: De bøger, der bliver vist på inspirationshylderne er afhængige af det valgte læseniveau og interesser. Når du trykker på forstørrelsesglasset i skærmens højre side, kan du også søge i hele kataloget af bøger i BookBites, der rummer tusindvis af titler. Du kan til enhver tid ændre både interesser og læseniveau under “Min profil”. I menuen, der kommer frem i skærmens venstre side, finder du også det vanlige “Læreroverblik”, hvor du automatisk får overblik over elevernes læsefærdigheder.

Få styr på funktionerne og motiver eleverne
Vi har samlet en række ressourcer, der kan være nyttige for dig at bruge som lærer. Så får I endnu mere ud af BookBites på skolen.

Lærerens guide

Med “Lærerens guide” - både i en printvenlig udgave og som video - guider vi dig igennem hovedfunktionerne i BookBites. Du får indblik i, hvordan eleverne navigerer rundt i app’en og har mulighed for at give dem en hjælpende hånd, hvis de får brug for det. I guiden præsenteres du også for læreroverblikket, der giver dig automatisk indsigt i og overblik over eleverne. Vidste du fx at du kan sætte en tegnestift i en klasse eller elev, som du ønsker at følge lidt tættere?

Hent som printervenlig PDF

Print BookBites plakat og diplom

bb_plakat_pigehest_thumb_b400 bb_diplom_printselv_a4_thumb_b400

Du kan inspirere eleverne til at dykke endnu længere ind i bøgernes verden og motivere dem til at læse mere. Print BookBites-plakaten og bring BookBites i spil i klasselokalet ved at sætte diplomet “Superlæser” på højkant. Når det antal minutter, som eleverne læser, er i centrum, så kan selv den svageste læser være periodens “Superlæser” ved at bruge flest minutter på at læse.

Du kan altid tilgå ressourcerne på https://edu.bookbites.com/support/laererens-resurser/