Blog

BookBites er nomineret til Digitaliseringsprisen 2017

Det er helt fantastisk, at vi nu kan løfte sløret: BookBites er i samarbejde med Verninge Skole og Assens Kommune nomineret til Digitaliseringsprisen 2017.

Gennem nåleøjet

Digitaliseringsprisen er blevet uddelt siden 2004 og er et initiativ fra Digitaliseringsstyrelsen, Danske Regioner, KL, Djøf, Rambøll, KMD, DANSK IT og In2media. I år har i alt 46 projekter været med i opløbet om nomineringerne i de tre kategorier til Digitaliseringsprisen 2017 - Velfærdsprisen, Effektiviseringsprisen og Dommernes Specialpris.

Formålet med Digitaliseringsprisen er at øge opmærksomheden på succesfulde og værdiskabende digitaliseringsinitiativer i den offentlige sektor. Der er stor fokus på, at de konkrete projekter, der præmieres, er foregangseksempler, der gavner samfund og borgere og som inspirerer andre til nye visioner og initiativer. Projekterne - både i år og de foregående år - spænder bredt. Alt fra digitalisering af betalingsparkering over effektivisering af prøvesystemet for landets skoleelever til projekter inden for psykiatrien.

3076828_606_0_0_249_4782_2689_2

Dommernes Specialpris 2017

BookBites og Verninge Skole er sammen med Herning Kommunes projekt “Min Livshistorie” og Statsforvaltningens projekt “Familiens Livssituation” nomineret i kategorien Dommernes Specialpris 2017. Prisen gives til en offentlig institution eller myndighed, som har gjort sig særlig bemærket med deres løsning. Projektet skal være særlig innovativt, banebrydende og nytænkende eller har bidraget til at tænke myndighedsudøvelse, velfærdsproduktion og offentlig service på helt nye måder. I år består dommerkomiteen af de fire uafhængige eksperter: Lisa Herold Ferbing - Formand, DJØF, Christian Bason - CEO, Dansk Design Center, Anders Hvid - CEO, Dare Disrupt og Kim Normann Andersen - Professor, CBS.

Vi krydser fingre for, at BookBites kommer hele vejen gennem nåleøjet og sammen med Verninge Skole glæder vi os til at deltage i den store årlige konference Offentlig Digitalisering i Aarhus d. 22. - 23. marts, hvor vinderne af de tre kategorier kåres.

Passionen for læsning på Verninge Skole

På en skole i Assens Kommune brænder lærer, læsevejleder og bibliotekar Rikke Bøg virkelig for elevernes læring - og ikke mindst læsefærdigheder. Som en af de første skoler tog Verninge Skole i august 2016 BookBites i brug som deres nye digitale skolebibliotek og læseredskab.

På Verninge skole oplever vi, at eleverne tydeligt flytter sig i deres læsning, efter de har fået adgang til BookBites. Vi har valgt at gå all in med produktet og den digitale læsning og har ikke indkøbt nye fysiske bøger til det fysiske skolebibliotek.

Lyt med i indslaget fra P4 Fyn, hvor Rikke Bøg fortæller mere om skolens brug af BookBites og hvordan fx Oliver fra 3. klasse har rykket sin læsning markant.

 

Vil du også styrke læselysten på din skole?

Kom godt i gang med BookBites - du kan læse mere om produktet eller tage fat i en af vores læremiddelkonsulenter for at høre mere om at indgå en aftale.

 

 Leg og læsning e-bog

Måske er du interesseret i disse indlæg?

 

Inspiration og viden om læselyst – direkte i din indbakke! 

Til dig, der gerne vil modtage inspiration i form af læseforløb, undervisningsmaterialer, konkurrencer, info om nye titler og meget andet.

Ja tak!