okt. 31, 2018 Anne Bols Zeuthen

Fornyet læseglæde: Helles søn læser frivilligt hver dag

"Han plejede at hade at læse. Men nu kan jeg bare sige: gå ind på iPad'en og læs - så læser han."

Det fortæller Helle Kjær Grønbæk, mor til Frederik i 5. klasse. De bor i Ikast-Brande Kommune, der siden starten af skoleåret har kunnet tilbyde e-bøger til samtlige elever i 4.-10. klasse.

Helle Grønkjær

Ikast-Brande Kommune ønskede at sætte større fokus på læselyst i skoleåret 2018/19 og samtidig øge tilgængeligheden til skolernes bogsamling. De ville gerne tage udgangspunkt i børnenes interesser og medievaner, og derfor faldt valget på et digitalt skolebibliotek.

Når det digitale motiverer

Helle Kjær Grønbæk ved, at Frederik skal læse 20 minutter hver dag, men det har altid være en kamp at gennemføre det i hjemmet.

"Han synes, det er kedeligt at læse. Men han elsker teknologi, så nu hvor bogen er flyttet over på en iPad eller computer, har han virkelig rykket sig," siger hun. "Han læser frivilligt hver dag efter aftensmaden, og tit også inden han skal sove."

Det er ikke kun det digitale element, som har haft en positiv virkning på Frederiks læseglæde, men også det indhold, der møder ham i app'en. 

"Han er glad for, at der er et stort udvalg af e-bøger, som interesserer ham," uddyber Helle Kjær Grønbæk. "Han kan nemt finde bøger på sit eget niveau, og det er let for ham at overskue, i modsætning til når vi går på biblioteket. Der kan det godt være svært at finde bøger i den rette sværhedsgrad."

Nemmere samarbejde mellem skole og hjem

Førhen blev der brugt meget tid på manuelt at dokumentere Frederiks læsning i en læsekontrakt til hans dansklærer, men det har app'en gjort overflødigt:

"Det er rigtig fedt, at læreren automatisk kan følge med i, hvad Frederik læser, og hvor meget han har læst. Jeg følger også med, og det gør Frederik faktisk også selv. Han fortæller ofte om, hvor meget han nu har læst, og hvor mange stjerner det har givet," fortæller Helle Kjær Grønbæk.



Kunne du tænke dig at prøve det digitale bibliotek?

Opret en 30 dages gratis prøveadgang til din klasse og få adgang til tusindvis af bøger, læseværktøjer og læsestatistik. 

Vi sørger for at klæde dig på med opstartsmaterialer, guides og sjove læseaktiviteter.

Opret 30 dages prøveadgang


 

 Inspiration og viden om læselyst – direkte i din indbakke!

Til dig, der gerne vil modtage inspiration i form af læseforløb, undervisningsmaterialer, konkurrencer, info om nye titler og meget andet.


Ja takk!