dec. 09, 2022 Imone Dahl Kramer

Få unik indsigt i din skoles læsedata

Det er nu muligt for dig at dykke ned i din skoles læsning! Med BookBites nye statistik-værktøj får du et godt overblik over læsningen på skolen, læseadfærd og mest populære udlån. Alt sammen samlet ét sted.

BookBites er der, hvor der er samlet mest viden om danske børns brug af litteratur - både læsning i papirbøger, digital læsning og lytning, og nu er det muligt at få adgang til endnu mere af den data. Du kan nu se alt fra udlån af bøger til aktive brugere i et overskueligt overblik.


Følg med i skolens læsning

Hidtil har viden om reel læseadfærd været temmelig begrænset. Man har på skolerne måske haft en formodning om, hvor meget eleverne har læst og hvad resultaterne af de forskellige indsatser har været, men reel data har været begrænset til sporadiske testresultater hist og her.

Nu kan BookBites levere al den indsigt i elevernes læsning, man kan ønske sig - og så til og med i realtid. Det kan give jer svar på, om den ihærdige indsats for at få specielt drengene på mellemtrinnet til at læse mere rent faktisk bærer frugt, eller hvor meget mere 3. klasserne læste i sidste uge, hvor I havde en fokuseret læseuge.

Med det nye overblik kan du få et overblik over skolens samlede læsning.
Du kan se, hvor mange aktive børn der er henholdsvis pr. dag, uge eller måned. Så du kan have en føling med, hvordan det går med læsningen her og nu, men også over en længere periode. Du kan sortere på klassetrin, så du nemt kan følge med i, hvordan det går med eventuelle læsemål, og det er også nemt at vurdere, om et købt abonnement nu også bliver brugt. Med det nye statistik-værktøj kan dine beslutninger omkring læseindsatser derfor i langt højere grad bliver understøttet med statistik.


Blogtop - statistik 01


Få indsigt i elevernes læseadfærd

Det er også muligt at se, hvornår børnene er aktive. På et såkaldt heatmap kan du se, hvilke dage og tidspunkter børnene er mest og mindst aktive. Det er illustreret med mørke og lyse farver.
Det er altså muligt at følge op på, om der læses i fritiden, i læsebåndet eller i weekenden. 

Alt data kan desuden filtreres, så der eksempelvis kun kigges på et bestemt klassetrin, på drengene på skolen eller i en bestemt tidsperiode.

 

BookBites_statistik_tidspunkt2

 

Antal lån og mest populære bøger

Statistikken giver også indblik i, hvad brugerne låner i BookBites. Du kan følge med i udlånstallene for de enkelte klassetrin samt på e-bøger og lydbøger. Ved hjælp af listen over de mest populære bøger, kan man følge med i, hvad der er oppe i tiden.

Blogtop - statistik 03


Ingen grund til at vente længere

Statistikmodulet er tilgængeligt for alle skoler, hvor enten kommunen eller skolen har indgået en databehandleraftale med BookBites. Det eneste, I skal gøre, er at logge ind med Unilogin via nedenstående knap.
Har man ikke købt adgang til det store digitale skolebibliotek ved Bookbites vil data være begrænset til den læsning, eleverne logger i papirbøger med vores gratis service LæseTid.

 

Se statistik på din skole

 

 Inspiration og viden om læselyst – direkte i din indbakke!

Til dig, der gerne vil modtage inspiration i form af læseforløb, undervisningsmaterialer, konkurrencer, info om nye titler og meget andet.


Ja takk!